Annis bästa glutenfria bröd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 g jäst
75 g margarin/smör
6 dl vatten
1,5 dl helt bovete
2 msk psylliumskal
1 dl havre
1 ägg
2 msk sirap
1 tsk anis
1 tsk salt
5 dl ljus glutenfri mjölmix
7 dl grov glutenfri mjölmix

Annis bästa glutenfria bröd

  • 2 timmar 15 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är ett av mina allra bästa bröd. Det är väldigt likt ett ”vanligt” bröd i både  konsistens och smak och passar perfekt till frukost med en stark ost och marmelad.

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke. Smält margariner/smöret och häll på vattnet så att blandningen blir fingervarm. Häll vätskan över jästen och rör till jästen löst sig. Blanda i psylliumskal, bovete, ägg och havre. Låt blandningen svälla i ca tio minuter.

2
Klart

Blanda i salt, anis, sirap och både den ljusa och grova mjölblandningen. Det blir en lös deg.
Täck över med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.

3
Klart

Mjöla en bänk och stjälp ut degen, knåda den snabbt med mjölade händer.
Bara så pass att du kan dega degen i två delar och forma två limpor. Täck över med bakduk och låt jäsa i ca 30 min till.

4
Klart

Grädda bröden i nedre delen av en 200 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Låt svalna, skär en skiva, bred på smör och njut!

9 Kommentarer Dölj Kommentarer

Sjukt bra bröd! Lite justeringar efter egen smak samt bakar som frallor istället & det blir riktigt gott!

Tackar för detta 🙂

Hej Mariange!
Jag brukar också använda finax mjölmixer, den blå ”lågprotein” som ljust och den gröna som grov.
Svårt att säga varför det inte blev bra, vad var det som inte blev som du tänkt dig? Kanske kan du prova igen? Hoppas det går bättre nästa gång, med det här eller något annat recept! /Anni

Skriv Kommentar

2577a0d69fa4f491386dc29a0ba3a3ddllllllllllllll