Annis glutenfria cantuccini

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1,5 dl sötmandel
1 ägg
1,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
2 dl grov glutenfri mjölmix
2 dl ljus glutenfri mjölmix
finrivet skal från en citron
ev. 1 msk ekakao
ev. 50 gram mörk choklad

Annis glutenfria cantuccini

  • 1 timme
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Cantuccini är italienska, söta skorpor. För två år sedan ungefär hade jag en period när jag bakade glutenfria cantuccini precis hela tiden.
J
ag var så nyfiken på hur de där skorporna på caféerna smakade egentligen!
Med tiden har jag börjat göra skorporna med en del grov mjölmix, jag gillar när de blir lite bitiga. Här kommer två goda varianter, citron och choklad.

 

Steg

1
Klart

Skålla och skala mandeln. Hacka mandeln grovt och rosta lätt gyllenbrun i stekpanna.

2
Klart

Vispa ägg och socker riktigt poröst.

3
Klart

Blanda bakpulver, vaniljsocker, mjölmix, salt och finrivet citronskal och tillsätt i smeten tillsammans med den hackade mandeln. Rör samman till en deg. Degen ska gå att rulla men ändå vara lite lös.

4
Klart

Dela degen i två delar och forma till två ca längder. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter till gyllenbrun färg. Skär den i sneda bitar när de fortfarande är varma. Förvara i en torr, tätslutande burk.
Servera till en espresso eller en stark kopp kaffe.

5
Klart

Chokladcantuccini:

Byt ut citronskalet mot en matsked kakao och 50 gram grovt hackad mörk choklad.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Citerar min Facebookstatus

”Åh fyfan…. 😨 Jag ångrar att jag gjorde dessa!!

Glutenfria cantuccinni med smak av clementinskal, vaniljsocker och ingefära. Grovhackad mandel i också.

Så snuskigt goda att man svävar på moln och set rosa elefanter och befinner sig typ mitt i Italiens hjärta.

Doften av Italien tar över hela huset. Fyfan så snuskigt goda cantuccinni 😍😍”

Använde färsk riven ingefära. Riktigt gott!! Tack så mycket för ett himmelskt gott recept

Skriv Kommentar

2965d80a38069ed4d16c43afdc5b5313YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY