Brända mandlar

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram sötmandel
strösocker
vatten

Brända mandlar

  • 20 min

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En riktig klassiker på marknader, och ger illafall mig en härlig julkänsla. Det är inte så svårt som man tror, tvärtom. Våga göra egna!

Steg

1
Klart

Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Så att de precis får lite färg och knäpper lite.

2
Klart

Blanda 1,5 dl strösocker och 0,5 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka tills sockerlagen börjar karamelliseras och få en ljusbrun färg.

3
Klart

Sänk värmen till medelvärme och häll på 0,5 dl vatten igen, rör runt!
Häll i dina rostade mandlar, och rör nu konstant till sockret börjar vitna.

4
Klart

Häll mandelblandningen på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Låt svalna.
Ät och njut!

Skriv Kommentar

07c110aae395326a9f2de4e327600769aaaaaaaa