Budapestrulle med mandel och halloncurd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

60 gram (1,5 dl) mald mandel
2 dl (1+1) strösocker
1 dl ljus glutenfri mjölmix/maizena
4 st (125 gram) äggvitor
2 dl vispgrädde
2 dl halloncurd
florsocker
25 gran smält mörk choklad

Budapestrulle med mandel och halloncurd

  • 1 timme
  • 8-10 bitar
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ett klassiskt glutenfritt bakverk med en twist, här med mandel och halloncurd. Curden kan säkert bytas ut till tillexempel lemoncurd, eller varför inte ta en härlig hallonsylt? Smarrigt värre!

Recept på halloncurd hittar ni här.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Mal mandeln, eller använd mandelmjöl. Blanda med ljus glutenfri mjölmix/maizena och 1 dl strösocker.

3
Klart

Vispa äggvitorna fluffiga, tillsätt sedan resterande 1 dl strösocker skedvis under vispning tills du får en bland och fin maräng.

4
Klart

Vänd ner mandelblandningen i marängen.

5
Klart

Spritsa ut långa strängar tätt på längden, från kortsida till kortsida. Det går bra att bre ut smeten också, men den blir lättare att rulla såhär. Det blir cirka 15 strängar.

6
Klart

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min.

7
Klart

Låt svalna, vänd kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper och ta bort bakplåtspapperet kakan gräddades på.

8
Klart

Vispa grädden.

9
Klart

Bred ut grädde och klicka därefter ut curden och sprid ut över grädden.

10
Klart

Rulla ihop från långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Lägg rullen med skarven neråt.

11
Klart

Pudra med florsocker och ringla över lite smält choklad.

Skriv Kommentar

3ec61fd15d00b6baaa0d52f604363e5855555