Fiskburgare

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

800 gram fiskfilé, tex torsk
0,5 dl grädde
2 ägg
2 dl glutenfritt ströbröd
1 dl sesamfrön
salt och svartpeppar

Fiskburgare

  • 10 biffar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Jag försöker att äta fisk några gånger i veckan. Det här är ett bra tips på hur man kan variera sig med goda biffar av fisk. Går utmärkt att äta som lyxigare varianter på fiskpinnar eller att ha i hamburgaren.
Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, ibland är man bara så hungrig att det får bli en mobilbild!

 

Steg

1
Klart

Tina fisken halvt och försök att pressa ut en del vatten.

2
Klart

Mixa fisken med äggen och grädden till en smet/färs. Krydda med salt och svartpeppar.

3
Klart

Blanda ströbröd och sesamfrön i en skål.
Forma små bollar av färsen. Lägg bollarna i ströbrödsblandningen, platta till så att det blir en biff, vänd sedan biffen så att den täcks av ströbrödet på båda sidor.
Stek i smör på medelhög värme.

Skriv Kommentar

7e55ca5f5ca9e28218b6205b85661465MMMMMMMMMMMMMMMMMM