Glutenfri äppelkaka med kanel

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

3 ljus glutenfri mjölmix
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
En nypa salt
2,5 dl mjölk
1 dl neutral rapsolja
3 st äpplen
kanel
pärlsocker

Glutenfri äppelkaka med kanel

  • 1 timme
  • 12 bitar
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Härligt kryddig och saftig kaka med äpplen, kanel och pärlsocker. Dessutom utan ägg och superenkel att svänga ihop. Perfekt till en mysig höstfika, kanske med en klick grädde vid sidan av.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Blanda alla torra ingredienser.

3
Klart

Blanda ner olja och mjölk.

4
Klart

Skala och dela äpplena i centimeterstora bitar. Blanda ner i smeten.

5
Klart

Häll smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter.
Dofta över lite kanel och strö över pärlsocker.

6
Klart

Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Kajan ska vara torr när du känner efter med sticka.

7
Klart

Låt svalna. Servera med vispad grädde.

Skriv Kommentar

059b6b2f73b88fa2e67751b0b6076c33CCCCCCCCCCC