Glutenfri äppelkaka med kardemumma

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

125 gram smör/margarin
1,5 dl + 2 msk socker
2 ägg
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
0,5-1 tsk kardemumma
2 msk mjölk
3 äpplen

Glutenfri äppelkaka med kardemumma

  • 1 timme
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En härlig glutenfri äppelkaka med klassiska smaker av äpple och kardemumma. Passar fint till adventsfikat.  Servera med pösigt vispad grädde, det är det enda rätta.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader, gäller både varmluft och "vanlig".

2
Klart

Smält margarinet, låt det svalna en stund och rör det sedan med sockret. Blanda i äggen.

3
Klart

Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och rör sedan ner detta i smeten.

4
Klart

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form (cirka 24 cm i diameter).

5
Klart

Skiva äpplena i riktigt tunna skivor och stick mer tätt i smeten. Strö över ett par matskedar strösocker och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i cirka 35 minuter.

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej!
Precis den dagen som jag letade recept till en kaka att bjuda på på jobbet la du upp detta recept. Jag valde det så fort jag såg det. Din kaka är så snygg att man inte kan låta bli att fastna för den.
Jag bakade kakan dagen efter och bjöd på den dagen efter bakdagen. SÅ FANTASTISKT GOD!! Tack för att du delade med dig av det här receptet.

Skriv Kommentar

0e40a54982e6b818fc846151412221e2ttttttt