• Hem
  • Paj
  • Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall
Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

ca 6 stycken äpplen
1 msk smör/margarin
2 dl varm-kall (ett äppelvin som finns på systembolaget)
1 tsk kanel
0,5 dl socker
75 gram margarin
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
ca 5 dl ljus glutenfri mjölmix

Glutenfri äppelpaj med Varm & Kall

  • 1 timme
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

För några månader sedan smakade jag för första gången Varm & Kall, ett äppelvin från Kivik. Jag älskade det(!) och har enda sedan dess gått och klurat på att göra en glutenfri äppelpaj och först koka äpplena i vinet. Så nu har jag gjort det. Som en äppelpaj marinerad i äppelpaj!

Steg

1
Klart

Skala och dela äpplena i så små bitar som du vill ha. Stek i lite smör och häll sedan över Varm-Kall, socker och kanel. Blanda och låt koka tills allt mjukar ordentligt.

2
Klart

Nyp under tiden ihop alla ingredienserna till smulpajen i en bunke. Kör med fingrarna, det går snabbt!

3
Klart

Häll över "äppelmoset" i en form och smula pajdegen över.
Grädda härligheten i 225 grader i ca 30 min.
Servera med löst vispad grädde eller vaniljsås och drick gärna lite Varm-Kall till!

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

8ae2437bd073d6b3b500cc58f2b0e2deF