Glutenfri blåbärspaj med smördeg

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

En rulle färdig glutenfri smördeg, tinad
ca 2 dl blåbär
0,5 dl strösocker
1 ägg

Glutenfri blåbärspaj med smördeg

  • 30 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer ett snabbt och annorlunda sätt att göra blåbärspaj.
Jag hade inte ätit smördeg sedan jag fick min celiakidiagnos, men när jag upptäckte att det nu finns färdig glutenfri smördeg i frysdisken slog jag till direkt. Smarrigt!

Steg

1
Klart

Tina degen så att den går att rulla ut. Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klart

Kavla degen lite lätt, bara så att den blir lite större.

3
Klart

Strö blåbären på en halvan av degen och strö på lite drygt halva sockermängden. Vik över den andra deghalvan och tryck ihop kanterna. Du ska nu ha en rektangulär paj.

4
Klart

Pensla pajen med uppvispat ägg och strö över resten av sockret.
Skär några snitt i "locket" med en vass kniv.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Servera med en skopa vaniljglass.

4 Kommentarer Dölj Kommentarer

Låter underbart!
Jag har också hittat smördegen och köpt med mig en paket. Men min hamnade i frysen :/ Men NU vet jag vad jag ska göra med den 🙂

Precis hittat hit och vart så glad och tacksam på en gång när jag kom in på din sida! Äntligen någon som skriver om glutenfria recept..

Skriv Kommentar

a924f85ab4f83bfb07ce60e632908c4c%%%%%%%