Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

75 gram smör
0,5 dl mjölk
2 dl strösocker
2 ägg
1 krm vaniljpulver
3 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kardemumma
1 tsk mald kanel
2 mogna bananer
2,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl strösocker
2 nypor (efter smak) flingsalt
1 msk smör
1 dl hackade valnötter

Glutenfri banankaka med salt kolasås och valnötter

  • 90 min
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den perfekta kakan när man har ett par bananer som börjar bli övermogna. Med en salt kolasås och valnötter ovanpå känns den superlyxig. Mums!

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Smält smör/margarin. Blanda i mjölken och låt svalna.

3
Klart

Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

4
Klart

Mosa bananerna.

5
Klart

Blanda samman mjölmix, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och kanel.

6
Klart

Blanda ner mjölblandningen, de mosade bananerna och mjölkblandningen i äggmixen. Rör till en slät smet.

7
Klart

Häll i en smord ugnsform.
Grädda i nedre degen av ugnen i cirka 60 min.

8
Klart

Kolasås: Koka upp grädde, sirap och strösocker i en gryta. Låt koka i 10-15 min, tills de den får en gyllene färg.
Dra av från plattan, rör ser smöret och smaka av med flingsalt.

9
Klart

Hacka valnötter.

10
Klart

Häll kolasåsen på den avsvalnade kakan, strö nötterna ovanpå.

Skriv Kommentar

b076d7a72b990feae07d5fac800c7ab2bbb