Glutenfri blåbärspaj

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram kylskåpskallt smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl ljus glutenfri mjölmix
1 dl (rena) havregryn
500 gram blåbär
2 msk ljus glutenfri mjölmix
cirka 1 dl strösocker

Glutenfri blåbärspaj

  • 1 timme 15 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Har ni varit ute i skogen och plockat några blåbär i år? Om ni inte har det så skynda ut och plocka de sista bären för den här sommaren, så ni kan göra den här fantastiska blåbärspajen. Bär från frysen går såklart också bra.
Allra godast är pajen serverad med vaniljsås, men grädde eller vaniljglass är inte heller helt fel!

Steg

1
Klart

Dela det kylskåpskalla margarinet/smöret i mindre bitar. Lägg i en hushållsassistent.

2
Klart

Tillsätt övriga torra ingredienser och mixa precis tills det går samman och ser ut som fuktig sand.

3
Klart

Spara cirka 1/3 av degen och tryck ut resten i en pajform.
Grädda pajskalet i 200 grader i cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna av några minuter.

4
Klart

Häll under tiden blåbären i en plastpåse, häll i 1 msk ljus glutenfri mjölmix och skaka om. Häll i blåbären i pajskalet.
Strö strösocker över blåbären och smula sedan över resten av pajdegen.

5
Klart

Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

7 Kommentarer Dölj Kommentarer

Provade detta recept för min bror har keliaki. Jag tyckte den var supergod och saftig, så nu bakar jag alltid blåbärspaj med detta recept med glutenfritt mjöl trots att jag inte har keliaki.

Skriv Kommentar

b8f41dd3b0d8566e76ee77dee348ab70`````````````````````