• Hem
  • Mat
  • Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater
Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

125 gram smör
1,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 dl grov glutenfri mjölmix
2 msk kallt vatten
200 gram cheddarost
3 dl mjölk eller grädde
4 st ägg
salt och peppar
250 gram körsbörstomater

Glutenfri cheddarpaj med körsbärstomater

  • 1 timme 10 min
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En krämig härlig ostpaj, som blir både finare och godare med körsbärstomater. Pajskalet blir alltid bra, knaprigt och smarrigt. Det går dessutom utmärkt att äta den här pajen både varm, ljummen och kall. Perfekt för picknick eller buffébordet.

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 200 grader.

2
Klart

Blanda samman mjölmixerna, smör och vatten i matberedare eller för hand. Sluta direkt när degen "gått ihop".

3
Klart

Tryck ut degen i pajform (cirka 26 cm i diameter), eller kavla ut på mjölat bakbord och flytta sedan över till pajformen. Om du kavlar kan du behöva dela upp degen i mindre bitar vid förflyttningen.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 10 min.

5
Klart

Blanda ägg, mjölk/grädde, salt och peppar.

6
Klart

Riv osten.

7
Klart

Skölj och halvera körsbörstomaterna.

8
Klart

Strö ut osten i pajformen, häll över äggblandningen och fördela körsbärstomaterna över pajen med snittytan uppåt.

9
Klart

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 min. Pajen är färdig när äggstanningen har "stannat".

Skriv Kommentar

605198b119788725880bb046dadde65dxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx