• Hem
  • Choklad
  • Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter
Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

250 gram färdiga glutenfria pepparkakor
125 gram smör
1 tsk mald kanel
400 gram 70% mörk choklad
4 dl vispgrädde
3 msk smör
100 gram valnötter
0,5 dl strösocker
0,25 dl vatten
En nypa salt

Glutenfri chokladtryffelpaj med pepparkaksbotten och sötsalta kanderade valnötter

  • 2 timmar 30 min
  • 12 bitar

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den här pajen är en riktig dröm! Len krämig pepparkakssmakande tryffelkräm med pepparkaksbotten, sötsalta knapriga nötter och en klick vispad grädde vid sidan om. Den bakas inte i ugnen, men kräver lite tid i kylen. Men den tiden är den väl värd! Pajen är mäktig och räcker till många härliga bitar. 

Steg

1
Klart

Pajbotten

Krossa pepparkakorna genom att lägga dem i en påse och kavla på den, eller köra kakorna i en mixer.

2
Klart

Smält smöret.

3
Klart

Blanda de krossade pepparkakorna, smör och kanel.
Pressa ut kakblandningen i en pajform, ställ in i kylen i 30 min.

4
Klart

Tryffel

Hacka chokladen.

5
Klart

Koka upp grädde i en kastrull. Dra av från värmen.

6
Klart

Lägg i den hackade chokladen och klicka ner smöret. Rör tills allt har smält och det är en glansig smet. Låt svalna lite i rumstemperatur.
Häll sedan chokladblandningen i pajformen, låt stå i kylskåp en timme.

7
Klart

Sötsalta valnötter

Rosta valnötterna i en torr panna. Lägg åt sidan.

8
Klart

Lägg strösocker och vatten i en stekpanna. Koka upp till en karamell, rör inte med sked men vicka lite på stekpannan så att allt smälter jämt.
När smeten antar en gyllenbrun färg tillsätt en nypa salt och valnötterna. Blanda.

9
Klart

Häll ut på bakplåtspapper, låt svalna och hacka sedan grovt.

10
Klart

Servering

Strö vid servering de karamelliserade valnötterna över pajen, servera med vispad grädde.

Skriv Kommentar

9331c5be9fd83648f1343809b4cae8e0zzz