Glutenfri citron- och marängpaj

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

125 grader smör
4 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl florsocker
2 msk kallt vatten
5 dl lemoncurd
5 st (125 gram) äggvitor
2,5 dl strösocker
0,75 dl vatten

Glutenfri citron- och marängpaj

  • En paj
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Klassikern citronpaj med italiensk maräng, en RIKTIG höjdare! Jag älskar citron och tar alla chanser att göra något med det. Det här är också en grym glutenfri pajdeg som faktiskt stannar kvar på kanterna av formen, hoppa inte över att frysa formen en stund innan gräddning för det gör skillnad. 

Steg

1
Klart

Pajdeg

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Blanda ljus glutenfri mjölmix, florsocker, kallt vatten och smör. Nyp ihop till en deg och låt vila en stund i kylen.

3
Klart

Tryck ut pajdegen i en form, nagga med en gaffel i botten. Ställ in i frysen i 30 min.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills degen har fått lite färg.

5
Klart

Lemon curd

Använd färdig lemon curd, eller gör egen. (Sök efter lemoncurd i sökfältet.)
När pajdegen har svalnat helt lägger du i curden och ställer sedan in allt i frysen.

6
Klart

Maräng

Lägg äggvita i en bunke. Vispa med elvisp eller maskin tills det blir ett fast skum.
Koka upp strösocker och vatten till 121 grader.
Häll i sockerlagen med en tunn stråle under tiden du fortsätter att vispa och fortsätt tills marängen är kall.

7
Klart

Bre på marängen över pajen och bränn av med brännare eller snabbt i ugnen på grill.
Förvara kylskåpskallt till servering.

Skriv Kommentar

0c6333c2946358f26ef1aa3453ef71ballllllllllllllllllll