Glutenfri granola med puffad quinoa

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

4 dl rena havregryn
0,25 dl flytande honung
0,5 dl solrosolja
0,5 dl vatten
0,5 dl sötmandel
0,5 msk mald kanel
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl quinoa
1 dl ekologiska russin
0,5 dl hela linfrön

Glutenfri granola med puffad quinoa

  • 30 min
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Att göra egen granola är fantastiskt gott, nyttigt och roligt eftersom man får den precis som man vill. Så smarrigt till frukosten!

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Hacka mandeln grovt.

3
Klart

Blanda havregryn, kanel, mandel, honung, olja och vatten.

4
Klart

Bred ut på en bakplåtsklädd plåt.

5
Klart

Grädda i mitten av ugnen i fem minuter.

6
Klart

Rör om. Strö över pumpafrön, quinoa och solroskärnor.
Grädda i ytterligare 10 min, rör om någon gång under tiden.

7
Klart

Låt svalna.

8
Klart

Blanda i linfrön och russin.

9
Klart

Förvara torrt och svalt.

Skriv Kommentar

9bf8ca37cd767f29b49eb00fe9ac21daCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC