Glutenfri jordgubbs- och flädertiramisu

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 liter jordgubbar
4 msk flädersaftkoncentrat
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 citron (skalet)
4 äggulor
4 msk strösocker
500 gram mascarpone
1 pkt glutenfria digestivekex
4 msk flädersaftkoncentr
1 citron (saften)

Glutenfri jordgubbs- och flädertiramisu

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En somrig, fräsch variant av den klassiska tiramisu. Passsar perfekt på sommaren alla fester eftersom den både är lätt att förbereda och såklart supersmarrig. 

Steg

1
Klart

Blanda jordgubbar och flädersaftkoncentrat, låt stå under tiden du blandar övriga delar.

2
Klart

Vispa grädde, 1 msk strösocker och rivet citronskal ganska hårt.

3
Klart

Vispa 4 msk strösocker, äggulor och mascarponeost i en annan bunke, så att de blir slätt.

4
Klart

Vänd ner grädden i mascarponeblandningen.

5
Klart

Smula kexen ganska grovt och blanda med flädersaftkoncentrat och citronsaft.

6
Klart

Varva mascarponekräm, jordgubbar och kex i glas. Avsluta med jordgubbar.

7
Klart

Låt stå i kylskåp i minst 1-2 timmar innan servering.

Skriv Kommentar

d7294026a533c0d981ca6463d6275800oooooooooooooooooo