Glutenfri jordgubbstårta med flädermousse

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

4 ägg
2 dl strösocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
4 gelatinblad
4 dl vispgrädde
2 ägg
2 dl flädersaftkoncentrat
1 liter jordgubbar
8 deciliter vispgrädde
3-4 msk strösocker

Glutenfri jordgubbstårta med flädermousse

  • 50 min
  • 12 bitar
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En klassisk sommartårta, perfekt till midsommar när flädern blommar överallt. Den här blir hög och fin med ett härligt tjockt lager av flädermousse.

Steg

1
Klart

Sockerkaka

Vispa ägg och strösocker poröst.

2
Klart

Blanda ljus mjölmix och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten.

3
Klart

Häll smeten i smord kakform (ca 25 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 min. Låt svalna.

4
Klart

Flädermousse

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka 5 min.

5
Klart

Värm saften i en kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, lägg ner i den saften och rör till bladen löst upp sig. Låt svalna.

6
Klart

Vispa grädden. Knäck äggen och separera äggulor från vitan. Blanda ner äggulorna i grädden.

7
Klart

Vispa äggvitan till hårt skum.

8
Klart

Rör ner den avsvalnade saften i grädden. Vänd ner äggvitan.

9
Klart

Låt stelna i kylen i 1-2 timmar.

10
Klart

Jordgubbsfyllning och dekoration

Vispa vispgrädde och 2 msk strösocker.

11
Klart

Ta bort två tredjedelar av grädden. Skölj, rensa och skiva 2/3 av jordgubbarna, blanda med kvarvarande grädde. Tillsätt ytterligare 1-2 msk strösocker, beroende på hur söta jordgubbarna är. Smaka av!

12
Klart

Montering

Dela sockerkakan i 3 delar.
Lägg en bottendel på ett fint fat.
Bred flädermousse över kakan.
Lägg på en sockerkaksskiva.
Bred över jordgubbsfyllning.
Lägg på den sista sockerkaksskivan, som då blir toppen.
Bred vispgrädde över tårtan, garnera med återstående jordgubbar och spritsad grädde.

Skriv Kommentar

1520579ea6944e76a0579435490de3d0**********