Glutenfri kastrullkaka

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

125 gram smör/margarin
1,5 dl socker
1 ägg
1,75 dl ljus glutenfri mjölmix
1/2 tsk bakpulver
ca 200 gram rabarber

Glutenfri kastrullkaka

  • 45 min
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är en kaka som min mamma brukade göra när jag var liten. Det var en riktig favoritkaka under en lång tid. För mig är det här sommar och barndom i komprimerad form. Med spring i benen, magplask i sjön, saftkladd runt munnen och kullebyttor i gräset.
Kastrullkaka är en snabb och enkel bär- eller fruktkaka som man kan variera i det oändliga. Vi hade rabarber i trädgårdslandet, vinbär på buskarna och äpplen i träden och allt gick att ha i den här kakan. Ta precis det som du själv tycker är gott. I den här varianten har jag valt  rabarber, det ger en härlig syra. Vinbär är också bra av samma anledning. På vintern gör jag den med äpplen, kanel och pärlsocker. Det är så vansinnigt enkelt och lika vansinnigt gott så sätt igång!

 Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat ”Hemifrån”.

Steg

1
Klart

Skär rabarbern i skivor, ca en halv centimeter tjocka.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en kastrull, när det är smält och bubblar fint drar du av kastrullen från plattan.

3
Klart

Häll i sockret och rör om. Knäck ägget ner i kastrullen och rör om. Blanda mjölmixen med bakpulvret och rör ner i kastrullen.

4 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

ccfbb007365ea7b15981e514efd3650c==========================