Glutenfri kladdkaka med mörk choklad

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 g smör/margarin
50 g mörk blockchoklad
2,5 dl socker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
2 ägg

Glutenfri kladdkaka med mörk choklad

  • 50 min
  • 150°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kan man ha en bak- och matblogg utan ett recept på kladdkaka? Jag tror inte det!
Det är ju den givna kakan till alla tillfällen, så himla gott och så enkelt att ett barn kan göra det. Jag önskade den här kakan på nästan alla mina födelsedagar som barn och det samma gällde för alla mina syskon. Fortfarande är den svårslagen. Rör ihop allt i kastrullen så får du nästan ingen disk heller.

 

 

Steg

1
Klart

Smält smöret/margarinet i en mellanstor kastrull. Dra av från värmen.

2
Klart

Hacka blockchokladen i lite mindre bitar och rör ner i det varma smöret så att de smälter.

3
Klart

Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao och salt. Rör om.

4
Klart

Tillsätt mjölet, rör om och tillsätt sedan äggen ett i taget.

5
Klart

Häll i en smort form och grädda i mitten av en 150 grader varm ugn i 30-35 min. Servera med löst vispad grädde eller glass och jordgubbar.

3 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

333b89fec36ddf6198d30e5929be7876;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;