Glutenfri lakritsboll

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
5 dl sockerkakssmulor
1 msk kallt kaffe
1,5 tsk lakritspulver (markatta)
2 msk kakao
1/4 tsk lakritspulver (markatta)

Glutenfri lakritsboll

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Man kan nog säga att det här en en variant av en glutenfri arraksboll. Jag hade ingen arrak men ville ändå göra en variant och den här blev riktigt smarrig. Perfekt om man har en sockerkaka som börjat torka lite och känns trist.

 

Steg

1
Klart

Arbeta samman rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker, lakritspulver och kakao till en slät kräm.

2
Klart

Tillsätt kaffet och kaksmulorna. Blanda väl.

3
Klart

Blanda kakao och lakritspulver i en skål. Gör bollar av degen och rulla i lakritsblandningen.
Förvara i kylen.

Skriv Kommentar

1cd39078d64039bd1c613673144392ab^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^