Glutenfri morotskaka i långpanna

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

4 ägg
4 dl socker
4 dl ljus glutenfri mjölmix
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1,5 tsk mald kanel
En nypa salt
4,5 dl rivna morötter
1,75 dl rapsolja
100 gram mjukt smör/margarin
1 msk limesaft
9 dl florsocker
200 gram philadelphiaost

Glutenfri morotskaka i långpanna

  • 1 timme
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En klassiker, älskad av alla. Saftig morotskaka och en len frostig med färskost. Jag tycker om när det är mycket pepparkakssmak i kakan. Det här glutenfria morotskaksreceptet görs i långpanna och kakorna skärs sedan maffiga i rutor. 

Steg

1
Klart

Vispa ägg och socker pösigt.

2
Klart

Blanda mjölmix, bakpulver, vaniljsocker, kryddorna och en nypa salt i en separat bunke.

3
Klart

Riv morötterna.

4
Klart

Vänd ner mjölmixblandningen i äggmixen.

5
Klart

Häll i oljan och morötterna, blanda.

6
Klart

Klä en långpanna mätande 25 x 35 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 min.

7
Klart

Blanda ingredienserna till frostingen under tiden kakan svalnar. Sikta florsockret för en frostingen utan klumpar.
Bred över den avsvalnade kakan och låt stelna i kylskåp en stund.

Skriv Kommentar

21f405173539e1d5028fce795b0c0491-------