• Hem
  • Mat
  • Glutenfri pizza med spenat och mozzarella
Glutenfri pizza med spenat och mozzarella

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

25 gram jäst
1 tsk pofiber
2 dl ljummet vatten
2 msk olja (t ex raps)
2 dl ljus glutenfri mjölmix (jag använde Finax)
2 dl bovete
en nypa salt
200 gram färsk bladspenat
En halv burk (á 285 gram) soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
100 gram riven ost (t ex prästost)
125 gram mozzarella
citronskal från en citron
olivolja att steka i
salt & peppar

Glutenfri pizza med spenat och mozzarella

  • 1 timme 30 min
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer ett recept på glutenfri pizzadeg och en grym pizzatopping.
Degen är gjort på en del bovete, jag tyckte det var kul att prova något nytt och det blev jättegott. Receptet räcker till en stor rund pizza, nästan lika stor som en hel plåt.

Skippa inte citronskalet, det gör stor skillnad!

Steg

1
Klart

Pizzadegen

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.

2
Klart

Blanda i övriga ingredienser och vispa ihop till en slät smet. Låt jäsa under kökshandduk i cirka 30 minuter.

3
Klart

Rör hastigt runt i degen så att luften går ur lite igen.
Sätt in ENDAST PLÅTEN du tänker använda i en 250 grader varm ugn. Om pizzan läggs på en varmt plåt direkt får den en knaprigare botten.

4
Klart

Häll ut degen på ett bakplåtspapper, den ska vara väldigt lös. Använd baksidan på en slev/sked och bred ut degen tunt på bakplåtspappret.
Toppa degen enligt nedan...

5
Klart

Pizzatopping

Skiva vitlöken riktigt tunt. Skiva den soltorkade tomaten i cirka en halv centimeter breda skivor. Fräs vitlöken, tomaterna och 150 gram av spenaten i olivolja. Salta och peppra.

6
Klart

Pensla pizzadegen med olja från burken med de soltorkade tomaterna.
Fördela spenatfräset på pizzan. Toppa med den rivna osten och mozzarellaskivor.
Lägg pizzan på den förvärmda plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

7
Klart

Salta, peppra och riv över citronskal. Toppa med den färska spenaten.

Skriv Kommentar

f1edfba20abbc47aea0dd35c723866ea7777777777777777777