Glutenfri rulltårta med nutella

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
3-4 dl nutella

Glutenfri rulltårta med nutella

  • 30 min
  • 15 bitar
  • 250 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En klassisk snabb rulltårta, fylld och dekorerad med nutella. Barnsligt god! Perfekt kaka att baka med barnen, så kan de få dekorera med strössel, hallon, blåbär eller något annat man har hemma. 

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 250 grader.

2
Klart

Vispa ägg och strösocker pösigt.

3
Klart

Blanda glutenfri mjölmix och bakpulver i en separat skål.

4
Klart

Vänd/blanda försiktigt ner mjölblandningen och mjölken i äggblandningen.

5
Klart

Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. (30 x 40 cm)

6
Klart

Grädda mitt i ugnen i 5 min, ha koll hela tiden för det går snabbt!

7
Klart

Strö lite strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd över kakan ovanpå detta. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på, det kan hjälpa att fukta pappret lite med vatten. Låt svalna.

8
Klart

Bred ut 2 dl nutella över kakan. Rulla ihop kakan från långsidan, ta bakplåtspappret till hjälp. Skarven ska vara neråt när du är färdig.

9
Klart

Garnera med nutella och valfritt pynt som strössel, hallon eller godis.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Jag använder oftast Finax mjölmixer, ibland Sempers eller Lailas. Blir tyvärr lite skillnad när man byter mjölmix, ibland kan man behöva anpassa mängden. I det här receptet tror jah nog att du kan använda de flesta mjölmixer utan att anpassa något!

Skriv Kommentar

ad75e0a6fca5954d834b08e84fc9f314000000000000000000