Glutenfri smulpaj med rabarber och persika

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

300 gram rabarber
200 gram persika
0,5 dl ljus glutenfri mjölmix
0,75 dl strösocker
3 dl havregryn
1 dl ljus glutenfri mjölmix
0,75 dl strösocker
100 gram smör/margarin

Glutenfri smulpaj med rabarber och persika

  • 40 min
  • 225 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Rabarber finns överallt ute i trädgårdarna just nu, så härligt! Man kan ju göra så otroligt mycket gott av rabarber, men en klassiker är såklart smulpaj. Jag gjorde en med rabarber och persika, så gott! Rabarber och hallon är också fantastiskt. Tar knappt någon tid och älskas av alla. Servera med vaniljsås, glass eller löst vispad grädde. 

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 225 grader.

2
Klart

Hacka rabarber och persika i bitar, ungefär en halv centimeter stora. Blanda med strösocker och ljus glutenfri mjölmix. Lägg i pajform. Låt stå under tiden du gör degen.

3
Klart

Jobba samman tärnat smör, havre, mjölmix och strösocker med fingrarna. Strö ut över frukten.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min.

Skriv Kommentar

9eccfbae10f092f901fa56e31f446a93LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL