Glutenfri snabb pizzadeg

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

9 dl ljus glutenfri mjölmix
3 tsk bakpulver
2 msk pofiber
50 gram smält margarin
3 dl vatten
en nypa salt

Glutenfri snabb pizzadeg

  • 45 min
  • 10 minipizzor
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Älskat av alla, går att variera i det oändliga. Jag pratar såklart om pizza!
Jag använder ofta någon typ av färdig tomatsås med örter i. Sedam lassar jag på med både topping som körs i ugen och en del som läggs på kalla efteråt.

Den här glutenfria pizzadegen är gjord på bakpulver och går därför snabbt att fixa till även en fredagkväll efter en lång arbetsdag,

Pizzan på bilden är tomatsås och mozzarella som körts i ugnen. Därefter har den toppats med paprika, grön blandad sallad, avokado, citronolja, flingsalt och pinjenötter. Mmmmm!

Steg

1
Klart

Blanda mjölmix, bakpulver, pofiber och salt.

2
Klart

Smält smöret/margarinet.

3
Klart

Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vatten.

4
Klart

Blöt dina händer med vatten och ta upp degbitar stora nog att fylla handen.
Tryck/stryk ut tunt på bakplåtspapper. Fukta handen igen om det behövs för att det inte ska kladda. Totalt blir det cirka 10 minipizzor.

5
Klart

Lägg på tomatsås och valfri topping. Grädda i 5-10 min i 250 grader.

Skriv Kommentar

b24acb8dc74b9ba1de6a524c4b7ee8d7WWWWWWWWWWW