Glutenfri tiramisu

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

3 dl grädde
5 msk socker
4 äggulor
500 gram mascarponeost
3 msk espresso/starkt kaffe
1,5 msk marsalavin
1 pkt glutenfria havredigestive (150 gram)
2 msk kakao

Glutenfri tiramisu

  • 2 timme 30 min
  • 8 portioner

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Tiramisu är en klassiker av en anledning, det är vansinnigt gott! Alla gör den lite olika. Jag gör min med glutenfria digestivekex och helst bara några timmar i förväg så att det fortfarande finns lite krispighet kvar i kexen. 

Steg

1
Klart

Blanda kaffe och marsalavin, låt svalna vid sidan om så länge.

2
Klart

Vispa grädden med 1 msk socker.

3
Klart

Vispa sedan äggulorna med 4 msk socker i en annan bunke.
Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät smet.
Vänd försiktigt mer grädden i blandningen.

4
Klart

Smula hälften av kexen i botten på en form mätande cirka 20*30 cm.
Droppa hälften av kaffeblandningen över kexen med hjälp av en sked.
Bred sedan hälften av mascarponeblandningen över.
Smula över återstående kex, droppa resten av kaffet och bred över återstående mascarponeblandning.

5
Klart

Låt stå i kylen minst en timme, pudra över rejält med kakao vid servering. Mums!

Skriv Kommentar

beff07f02cb817ef95475c8782f9f83ezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz