• Hem
  • Mat
  • Glutenfri valnötspesto med zucchini
Glutenfri valnötspesto med zucchini

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram valnötter
2 dl riven parmesan
0,5 vitlöksklyfta
1 citron, rivet skal
0,75 dl olivolja
0,75 dl vatten
salt, svartpeppar
1 zucchini
glutenfri pasta

Glutenfri valnötspesto med zucchini

  • 25 min
  • 4 portioner

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Egen pesto går supersnabbt att göra, känns lyxigt och är så fantastiskt gott!  Välj din glutenfria favoritpasta och smarra loss ikväll.

Steg

1
Klart

Sätt på pasta, det ska kokas al dente.

2
Klart

Skiva zucchinin och stek den i rikligt med olivolja i en vid gryta/stekpanna. Börja med peston under tiden.

3
Klart

Mixa valnötter, parmesan, vitlök, citronskal, basilika, salt och peppar.

4
Klart

Tillsätt olivoljan och därefter vatten lite i taget tills konsistensen är härligt krämig.

5
Klart

Häll den färdiga pastan i grytan med zucchini, tillsätt peston och rör samman allt.

6
Klart

Servera gärna med mer riven parmesan, mums!

Skriv Kommentar

96b72970d8ee4b4a0f1a2bb0080aef62JJJJJ