• Hem
  • Mat
  • Glutenfri västerbottenpaj
Glutenfri västerbottenpaj

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

3,5 dl grov glutenfri mjölmix
125 gram margarin/smör
2 msk kallt vatten
1 msk pofiber
4 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven västbottenost
salt och peppar
valnötter

Glutenfri västerbottenpaj

  • 1 timme 15 min
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Västerbottenpaj är en klassiker till kräftskivan, men funkar ju egentligen när som helst pga hur gott som helst. Servera på buffé eller som egen rätt med en god sallad. Självklart kan man byta ut osten till andra sorter om man vill det.

Steg

1
Klart

Mixa tärnat margarin/smör, mjölmix, vatten oxh pofiber så att det går ihop. Stanna när det ser ut som fuktig sand!
Arbeta snabbt ihop och låt vila i kylskåp en kvart.

2
Klart

Tryck ut i pajform eller kavla ut på mjölat bakbord oxh lägg över i pajform.

3
Klart

Förgrädda pajen i 10 min.

4
Klart

Riv osten.

5
Klart

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Blanda i osten.

6
Klart

Häll ostblandningen i pajskalet.

7
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 45 min.
Garnera med valnötter och servera med en god sallad.

Skriv Kommentar

6ae1b5152b2b5d7aa86347a5ca963255BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB