• Hem
  • Choklad
  • Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd
Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
100 gram vit choklad
1 msk vaniljsocker
2,5 dl strösocker
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
2 ägg
En nypa salt
2 dl lemoncurd
3 dl vispgrädde

Glutenfri vit chokladkladdkaka med lemoncurd

  • 1 timme och 15 min
  • 150°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En fantastiskt god glutenfri vit chokladkladdkaka, vars sötma balanseras av lemon curd och vispad grädde. 

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klart

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner hälften av chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klart

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klart

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet.

6
Klart

Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
Låt svalna.

7
Klart

Dekorera med löst vispad grädde och lemon curd.

Skriv Kommentar

79c2195072e7947724adcc479a33e53e((((((((((((((