• Hem
  • Choklad
  • Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,5 dl strösocker
100 gram vit choklad
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
En nypa salt
2 st ägg
3 dl röda vinbär

Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

  • 1 timme 5 min
  • 1 kaka
  • 150 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Äntligen vinbärssäsong! Underbart att kombinera surt med sött, som alltid. Så vinbär och en kladdkaka med vit choklad kan bara bli rätt, och det blir det också. Servera gärna med grädde!

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klart

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klart

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klart

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet.

6
Klart

Häll smeten i formen och strö över vinbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50 min.

Skriv Kommentar

798d1c8cf58caf0e89d85508694f0879999