• Hem
  • Choklad
  • Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär
Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,5 dl strösocker
100 gram vit choklad
2,5 dl ljus glutenfri mjölmix
En nypa salt
2 st ägg
3 dl röda vinbär

Glutenfri vit kladdkaka med röda vinbär

  • 1 timme 5 min
  • 1 kaka
  • 150 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Äntligen vinbärssäsong! Underbart att kombinera surt med sött, som alltid. Så vinbär och en kladdkaka med vit choklad kan bara bli rätt, och det blir det också. Servera gärna med grädde!

Steg

1
Klart

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och mjöla en form.

2
Klart

Smält smöret/margarinet i en ganska stor gryta.
Hacka under tiden chokladen i ganska små bitar.

3
Klart

Dra av grytan med varmt smör från plattan och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.

4
Klart

Tillsätt resten av de torra ingredienserna och rör om.

5
Klart

Knäck ner ett ägg i taget, rör allt till en slät smet.

6
Klart

Häll smeten i formen och strö över vinbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50 min.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej! Jag har inte bakat den än,det jag undrar om är :har du inte i något som binder ihop typ lite pot.mjöl eller fiberhusk? / Birgitta

Hej Birgitta! Det är glutenfri mjölmix i (jag brukar använda finax eller Sempers mixer) och något annat tycker jag inte behövs. Lycka till! 🙂 /Anni

Skriv Kommentar

395c317fdd432af610c30f1d3d8c6887eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee