• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria bars med cashewnötter och choklad
Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 banan
1 dl russin
1 dl cashewnötter
2 dl solrosfrön
2 dl rena havregryn
1 msk flytande honung
En nypa salt
100 gram mörk choklad

Glutenfria bars med cashewnötter och choklad

  • 45 min
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Perfekta till utflykten, mellanmålet eller bara när man är sötsugen men ändå vill äta nyttigt. Nyttiga bars går såklart att göra glutenfria!

Steg

1
Klart

Mixa banan och russin.

2
Klart

Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar.

3
Klart

Pressa degen till en fyrkantig, cirka 1,5 cm tjock platta.
Skär i 12 fyrkantiga bitar.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen i 20 min, låt svalna.

5
Klart

Smält mörk choklad och fördela över barsen.

Om du vill att chokladen ska vara stelnad i rumstemperatur kan du med fördel temperera chokladen. Observera att temperaturerna nedan gäller mörk choklad!
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C. Rör ner resten av chokladen. Rör tills temperaturen är 27 – 28°C för mörk choklad. Värm därefter upp den till 31 – 32°C.

Skriv Kommentar

8dc383ed8355c7924bb7c5cd6eb8accewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww