Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram kylskåpskallt smör/margarin
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
3 dl ljus glutenfri mjölmix
ca 0,5 dl blåbärssylt

Glutenfria blåbärsgrottor med kardemumma

  • 30 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här kommer en lyxigare variant på hallongrottor med blåbärssylt och kardemumma. Hade med såna här kakor till jobbet en dag och fick flera frågor om receptet, av folk som kunde äta gluten. Det tycker jag är ett bra betyg! Dessutom tror jag att en del har glömt bort hur god en liten småkaka faktiskt är. På caféer idag är det ju mest brownies, cheesecake och stora muffins. Inget fel med det men ibland vill man ha det klassiska. Fram för småkakor!

 

Steg

1
Klart

Mixa alla ingredienser i en hushållsassistent (eller med elvisp). Det blir lättare om fettet klickas ner i blandningen. Sluta blanda direkt när degen har gått ihop.

2
Klart

Arbeta ihop degen snabbt på ett mjölat bakbord och rulla ca 30 små bollar. Lägg bollarna på en bakplåt och tryck en liten fördjupning i varje boll. Lägg lite blåbärssylt i fördjupningen.
Grädda i ungefär 10 minuter i en 200 grader varm ugn.

Skriv Kommentar

82b28fc89a624b27ad19629c4e9fa0e9Q