Glutenfria bondkakor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram margarin/smör
6 dl ljus glutenfri mjölmix (jag använder finax röda lr blåa)
2 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
2 msk vatten
1 dl mandlar, grovt hackade
1 tsk malda psylliumskal
en nypa salt

Glutenfria bondkakor

  • 30 minuter (+1 timme)
  • 45 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Bondkaka är kanske den allra bästa småkakan? Lite sega med knapriga kanter och stora mandelbitar.
Lyckas man frysa in några till framtids fikabesök får man många bonuspoäng.

Steg

1
Klart

Mät upp mjölmixen i en bunke.
Blanda ut bikarbonaten med vattnet.
Tärna margarinet/smöret.
Hacka mandlarna.

2
Klart

Lägg alla ingredienser i mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Sluta direkt när den "gått ihop". Om den blir för kladdig, ta lite mer mjöl. Tänk på att psylliumfröskalen suger upp lite vätska, så den blir lite torrare efterhand.

3
Klart

Dela degen i två delar och rulla till två cirka fem centimeter tjocka rullar.
Svep in i plastfolie och låt vila i kylen en timme, om du har tid.

4
Klart

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär degen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och placera på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.

Skriv Kommentar

f246ced7a1ae2337b2533ca4206be0fc..........................