Glutenfria brownies

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

175 gram margarin/smör
1,5 dl mörkt muskovadosocker
1,5 dl strösocker
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1,5 dl ljus mjölmix
4 ägg

Glutenfria brownies

  • 40 min
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Brownies kan ju vara det godaste som finns. Här kommer ett riktigt gott recept med glutenfria brownies vars chokladbas är kakao. De blir kraftigt chokladiga och får det lilla extra med hjälp av mörkt muskovadosocker. Dessutom går de väldigt snabbt att göra eftersom de bara gräddas i 20 minuter. Jag serverar gärna med färska bär nu på sommaren och löst vispad grädde, en kula vaniljglass eller turkisk yoghurt som man rört ner lite florsocker i. 

Steg

1
Klart

Smält smöret tillsammans med sockret i en kastrull på ganska låg värme. Tillsätt kakaon, blanda.

2
Klart

Dra av kastrullen från värmen och tillsätt mjölet, vaniljsockret och bikarbonaten, blanda.

3
Klart

Knäck alla äggen i en separat bunke och blanda snabbt ihop med en gaffel. Tillsätt äggen till resten av blandningen.
Bred ut smeten i en liten långpanna och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Låt svalna och dela sedan i rutor med en vass kniv.

Mumma!

5 Kommentarer Dölj Kommentarer

Vill bara påpeka att 2 dl kakao INTE är lika med 200gr och heller INTE 1,5 dl mjölmix är lika med 150 gr. Kan bli riktigt tokigt då…….;o)

Lämna ett svar till anni Avbryt svar

e9e0b9862ceed4795d7f04a15c4d1d03TTTTTTTTTTT