Glutenfria choklad- och banancupcakes

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

1 dl socker
1 ägg
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
6 msk rapsolja
1 mogen banan
1 dl hett vatten
100 gram grovt hackad mörk blockchoklad
125 gram cream cheese (philadelphiaost)
50 gram rumsvarmt margarin/smör
4 msk kakao
3 dl florsocker

Glutenfria choklad- och banancupcakes

  • 40 min
  • 12 stycken
  • 225°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Jag älskar kombinationen banan och choklad! Så när bananerna började bli gamla i fruktskålen var det inte så svårt att klura ut vad jag ville göra. Det händer ju ganska ofta (hemma hos mig iallafall) så det är bra att ha flera recept på kakor med banan i…
På de här godingarna har jag en chokladfrosting med cream cheese. Den är inte lika söt som vanlig glasyr och får en väldigt god egen smak av osten. Dessutom har den perfekt konsistens för att spritsa med.

Steg

1
Klart

Vispa ägg och socker poröst.

2
Klart

Blanda mjölmix, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Mosa bananen.

3
Klart

Tillsätt mjölblandningen, bananen, oljan och det heta vattnet. Blanda samman alltihop och fördela i 12 muffinsformar.
Grädda i 225 grader i ca. 15 min.

4
Klart

Låt muffinsen svalna under tiden som du förbereder frostingen.
Häll florsocker och kakao i en matberedare och mixa snabbt. (Så slipper du klumpar.) Tillsätt smöret och kör i en minut. Tillsätt cream cheese och mixa i minst ett par minuter tills den är en slät, glansig och fin.
Garnera muffinsen med frostingen. Servera med starkt kaffe!

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Skriv Kommentar

819c9b752571f7140323f2a4f7e4a778--------------