Glutenfria chokladbollspraliner

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram margarin/smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl havregryn (ren havre)
3-4 msk kallt kaffe
En liten nypa salt
200 gram mörk choklad
50 gram vit choklad

Glutenfria chokladbollspraliner

  • 45 min

Ingredienser

Instruktioner

Dela

En lyxig variant av chokladbollar som kan imponera på vem som helst. För att chokladen ska behålla sin fina färg, inte smälta i rumstemperatur eller när man tar i den kan man temperera den. Det är inte svårt, men kan ta lite tid. Men det är väl värt mödan. Smarrigt värre!

Steg

1
Klart

Rör fettet (det blir mycket lättare om det är rumsvarmt), socker och vaniljsocker poröst.

2
Klart

Blanda i kakao.

3
Klart

Rör ner havregryn, en nypa salt och kaffe.
Rulla ett par cm stora bollar.
Det blir lättare att rulla perfekta bollar om smeten stått i kylen en liten stund.

4
Klart

Temperera chokladen.
Mörk choklad:
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 48 – 50°C. Rör ner resten av chokladen.
Rör tills temperaturen är 27 – 28°C. Värm därefter upp den till 31 – 32°C för mörk choklad. Värm i mikro eller över vattenbad. Det går bra att varma på chokladen igen om det behövs för att smälta chokladen, men inte över topptemperatur.
Vit choklad:
Finhacka chokladen. Värm halva mängden till 45°C. Rör ner resten av chokladen.
Rör tills temperaturen är 25 – 29°C. Värm därefter upp den till 29°C.

5
Klart

Doppa chokladbollarna i mörk choklad. Alternativt lägg dem på ett galler och häll över chokladen.
Lägg den smälta vita chokladen i en plastpåse, klipp ett hål i ena hörnet. Ringla därefter choklad över den stelnade mörka chokladen.

Skriv Kommentar

e8c53c1662e2be24dc19f79fac7c83a0=========