Glutenfria chokladrutor med valnötter

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 ägg
1 tsk pofiber
1,25 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
1,5 dl valnötter

Glutenfria chokladrutor med valnötter

  • 35 min
  • 200 grader (175 med varmluft)°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Alla som gillar kladdkaka och valnötter kommer att älska den här kakan! Så mumsig! Min mamma har alltid gjort dessa glutenfria chokladrutor till jul,  så för mig är det en julkaka, men man kan ju egentligen göra den året runt. Det enda man ångrar är att man inte gjorde dubbel sats direkt. 

Steg

1
Klart

Vispa rumsvarmt smör/margarin, strösocker och vaniljsocker poröst.

2
Klart

Tillsätt ägg och kakao, vispa.

3
Klart

Blanda ljus mjölmix, pofiber och bakpulver. Tillsätt detta till chokladsmeten och rör samman.

4
Klart

Bred ut smeten på bakplåtspapper i långpanna, mätande 25 X 35 cm.

5
Klart

Hacka valnötterna grovt och strö över smeten.

6
Klart

Grädda mitt i ugnen i 15 min.
Skär kakan i rutor medan den fortfarande är lite varm.

Skriv Kommentar

b3aa112638d25b1729de035274b43273......