Glutenfria citron- och vallmomuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram smör/margarin
2,5 dl naturell yoghurt
2 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl grov glutenfri mjölmix
1 dl sojamjöl
en nypa salt
en halv salt och skal från citron
0,5 msk svarta vallmofrön
3 dl florsocker
citronsaft

Glutenfria citron- och vallmomuffins

  • 12 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här är ett  recept inspirerat av muffins som finns på Espresso House, där jag jobbar extra som barista nu under sommaren.
Stora citron- och vallmomuffins med vaniljkräm som ser fantastiska ut, men jag kan ju inte smaka!
Citron borde man använda i allt egentligen för det gör ju allt syrligt och underbart.
Det här blev en lite nertonad och ”nyttig” variant på grov mjölmix och sojamjöl.
Lite mer kompakta och väldigt saftiga, prova ikväll vettja!

Steg

1
Klart

Smält smöret/margarinet i en kastrull, dra av från plattan och tillsätt yoghurten. Låt svalna.

2
Klart

Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.

3
Klart

Blanda de torra ingredienserna och rör om lite grann. Tillsätt övriga ingredienser inklusive smöret.
Blanda ihop till en smet, det gör inget att den blir lite klumpig!

4
Klart

Fördela smeten i 12 muffinsformar.
Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader.

5
Klart

Låt svalna och gör under tiden en glasyr av florsockret och så mkt citronsaft som behövs för att glasyren ska gå ihop.
Vispa en stund så att glasyren blir vit och fin.
Bred glasyren över de avsvalnade muffinsen och strö lite vallmofrön över.
Mmm!

Skriv Kommentar

b71237723958b75649f57e3be8585c65$$$$$$$$$$$$$$$