Glutenfria citron- och vaniljsnurror

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
3 dl kall mjölk
1 msk pofiber
1 ägg
0,5 dl strösocker
10 dl ljus glutenfri mjölmix
100 gram rumsvarmt smör/margarin
150 gram smör
1,5 dl ljust muscovadosocker
1 citron
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
pärlsocker

Glutenfria citron- och vaniljsnurror

  • 1 timme 50 min
  • 20 st
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Den perfekta utflyktsmaten, sommarfikan eller bara för att njuta med ett glas mjölk direkt när de kommit ut ur ugnen. Bullar är ju alltid så gott! Jag har utvecklad mitt glutenfria bullrecept sedan tidigare så att det är lite enklare och snabbare, vilket passar en otålig själ som mig…

Fyllningen är min favorit citron och vanilj, dessutom använder jag ljust muscovadosocker för en lite mer kolaaktig smak som jag tycker passar med citron. 

Steg

1
Klart

Blanda smör, ljust muscovadosocker, citronskal och vaniljsocker. Nu är fyllningen klar.
Ställ åt sidan så att den är rumstempererad mör den ska bredas ut.

2
Klart

Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör tills jästen löst sig.

3
Klart

Tillsätt pofiber, ägg och socker. Låt stå i cirka 10 min.

4
Klart

Klicka ner det rumsvarma smöret (värm eventuellt lite vid behov så att det verkligen är mjukt) och blanda till sist i mjölet. Arbeta 5-10 min med degkrokar.

5
Klart

Kavla ut en cirka 50 x 40 cm stor rektangel på mjölat bord. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel.

6
Klart

Skär 1,5 cm långa remsor. Snurra remsorna och tvinna sedan så att ändarna hamnar nedåt. Lägg i bullformar, täck med bakduk och låt jäsa i en timme.

7
Klart

Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 5-10 min.

Skriv Kommentar

9c65b8c86e18b16ba651d7e1f2f9800dAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA