Glutenfria daimmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram margarin
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl ljus glutenfri mjölmix
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl hett vatten
112 gram daim (två "dubbeldaim")
50 gram dubbelnougat

Glutenfria daimmuffins

  • 45 min
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga glutenfria chokladmuffins med knaprig dajm både inuti och ovanpå.
Det kan inte misslyckas, så gott!

Steg

1
Klart

Smält margarinet och låt det svalna under tiden som du vispar ägg och socker poröst.

2
Klart

Tillsätt övriga torra ingredienser (sikta gärna för ännu fluffigare muffins) och blanda i försiktigt.

3
Klart

Häll i margarin och vatten och blanda till en lös smet.

4
Klart

Fördela smeten i 12 muffinsformar, krossa hälften av daimen i mindre delar och fördela i formarna. Grädda i mitten av en 175 grader varm ugn i cirka 15 minuter.
Låt svalna.

5
Klart

Bryt resten av daimen i mindre delar, smält nougaten och daimen över vattenbad eller i mikron. Fördela blandningen på toppen av muffinsen.

Skriv Kommentar

4ff58f12de1ed5a69c937dac86219825,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,