Glutenfria grissini

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

250 gram ljus glutenfri mjölmix (jag använde finax blå)
1 tsk torrjäst
3 dl ljummet vatten
75 gram smör/margarin
flingsalt

Glutenfria grissini

  • 1 timme 15 min
  • 30 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Ni vet de där brödpinnarna på restaurangborden som man ALDRIG får smaka på? Som andra knaprar på i väntan på maten medan man själv dricker upp sin dryck innan maten kommit in. Nu är det dags för oss att få lyxa till det och världsvant knapra på en glutenfri grissini eller två.

Steg

1
Klart

Blanda mjölet och torrjästen.

2
Klart

Smält smöret. Tillsätt vattnet och 1,5 msk av smöret till mjölblandningen och blanda tills den är slät. Det ska vara en väldigt lös smet.

3
Klart

Lägg smeten i en plastpåse och klipp ett cirka 0,5 cm stort hål i kanten. Spritsa sedan ut smala strängar på bakplåtspapper, lika långa som en plåts "djup". Det blir cirka 30 st.
Låt jäsa i ungefär 45 minuter.

4
Klart

Sätt ugnen på 200 grader.
Lös upp en nypa flingsalt i smöret och pensla sedan bröden med detta. Strö gärna lite extra salt över när du penslat klart. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min, de ska ha fått en gyllene färg.

Skriv Kommentar

3cf937a6ce244966fd16c3a60c50ce82aaaaaaaa