• Hem
  • Bröd
  • Glutenfria grötbullar med lingon
Glutenfria grötbullar med lingon

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

3 dl ren havre
6 dl vatten
salt
150 gram margarin/smör
1 dl (frysta) lingon
50 gram jäst
2 dl mjölk
3 dl fil
1 dl sirap
cirka 11 dl grov glutenfri mjölmix

Glutenfria grötbullar med lingon

  • 2 timmar
  • 35 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

De här glutenfria grötbullarna blev heeelt fantastiskt goda, du får inte missa dem! Så otroligt mjuka och saftiga, och med lite lingon i blev det verkligen de perfekta höstbullarna. Tyvärr jäste mina bullar inte så mycket som man kanske önskat, men smaken uppvägde det mer än väl. Testa gärna att låta degen jäsa lite längre, men vad du än gör, baka!

Steg

1
Klart

Koka gröt med havre, vatten och salt.

2
Klart

Klicka ner smöret/margarinet i den varma gröten, rör om så att det smälter. Tillsätt lingon, mjölk och fil så att blandningen blir fingervarm.

3
Klart

Smula ner jästen och rör om. Tillsätt sirapen och mjölet, vispa en kort stund med degkrokarna. Det ska bli en ganska lös blandning.

4
Klart

Klicka ut degen på bakplåtspapper med hjälp av två skedar.
Det blir cirka 35 bullar. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme.
Grädda i 200 grader i cirka 30 min.

Skriv Kommentar

80285b79eb900c85b79287911102a42a99999999999999999999