• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella
Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

75 gram smör/margarin
1,5 dl glutenfria havregryn
1 dl ljus glutenfri mjölmix (finax)
1 dl strösocker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl nutella

Glutenfria havreflarn med brynt smör och nutella

  • 30 min
  • 10 st
  • 200 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Knäckiga glutenfria havreflarn som får en djupare smak av det brynta smöret, och så ljuvlig nutella däremellan. Ät som de är med en kopp starkt kaffe, eller servera som det ultimata tillbehöret till glass.

Steg

1
Klart

Bryn smöret/margarinet gyllenbrunt i gryta. Dra av från värmen.

2
Klart

Rör ner alla övriga ingredienser förutom nutellan, rör till en smidig smet.

3
Klart

Klicka ut på bakplåtspapper med tesked. Smeten räcker till cirka 20 kakor.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene i färgen.
Låt svalna helt.

5
Klart

Värm nutellan försiktigt i gryta eller micro tills den är lite mer flytande i konsistensen.
Pensla nutellan på undersidan av ett flan. Sätt sedan ihop den penslade sidan med undersidan av ett annat flan.
Förvara flanen svalt.

Skriv Kommentar

aa19d5c6359e7435c8a9efc1f1b793e4UUUUUUUUUUUUUUUU