Glutenfria jordgubbs- och rabarbermuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram rabarber
150 gram jordgubbar
1 msk socker
1 tsk citronsaft
100 gram smör/margarin
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
en nypa salt

Glutenfria jordgubbs- och rabarbermuffins

  • 45 min
  • 15 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Det här blev något av det smarrigaste jag gjort på länge.
Dog godhetsdöden när jag smakade på en varm glutenfri jordgubbsglass- och rabarbermuffins, himmelskt!

Steg

1
Klart

Skiva rabarber tunt och jordgubbar i skivor, lägg i en skål, tillsätt en msk socker och citronsaften, rör om och ställ i kylskåp under tiden som du gör resten.

2
Klart

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

3
Klart

Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst. Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

4
Klart

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig! Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina) och klicka sedan försiktigt ner jordgubbs- och rabarberröran i mitten. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Jag gjorde precis dina muffins och de blev superbra! Tack för ett bra recept! Och jag provade med lite stött kardemumma i smeten också, ett tips 🙂

Lämna ett svar till Evelina Avbryt svar

c1144310a4688b321d0456a88cab5001;;;;;;;;;;;