Glutenfria kanelbullar

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk pofiber
1 dl socker
0,5 tsk salt
1 tsk mald kardemumma
2 dl kesella
150 g mjukt smör/margarin
17-20 dl ljus glutenfri mjölmix
200 gram mjukt smör/margarin
1,5 dl socker
4 msk kanel
1 ägg
pärlsocker

Glutenfria kanelbullar

  • 3 timmar
  • 50 st
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Doften av nygräddade kanelbullar… Behöver jag säga mer? Kanelbullar ju dessutom den perfekta utflyktsmaten och jag älskar utflykter. Lägg märke till att bullarna bara ska jäsa en gång i det här receptet, men då ganska länge. Det beror på att degvätskan (mjölken) är kall.

Det här är en stor sats bullar, men receptet går bra att halvera.

Steg

1
Klart

Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. Häll i pofiber och låt blandningen svälla i cirka tio minuter.

2
Klart

Tillsätt socker, salt, kardemumma, kesella och det mesta av mjölet.
Klicka ner det mjuka smöret. Arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin.

3
Klart

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar, ca 25x50 cm.

4
Klart

Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen och bred ut jämnt över plattorna.
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar.

5
Klart

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 250 grader varm ugn i 10-15 min.
Avnjut gärna på sten, i skog, med kaffetermos. Eller med ett glas kall mjölk.

Skriv Kommentar

f805612f093aed0a03cd93d93b1c4befnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn