Glutenfria kardemummasnurror

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
5 dl mjölk
2 msk pofiber
1 dl socker
en nypa salt
1,5 tsk mald kardemumma
2 dl kesella
150 gram mjukt smör/margarin
17-20 dl ljus glutenfri mjölmix
100 gram mjukt smör/margarin
0,75 dl socker
2 msk kardemumma
1 ägg
pärlsocker

Glutenfria kardemummasnurror

  • 2 timmar 45 min
  • 50 stycken
  • 250°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Kardemumma är en sådan hemtrevlig krydda som jag använder mer och mer, både i bullar, kakor och mat.
Här är receptet jag gör, som har samma grund som mina kanelbullar.
Det är en stor sats, så halvera gärna receptet om du inte vill fylla frysen.
Att göra bullarna till snurror gör dem extra saftiga.

 

Steg

1
Klart

Smula ner jäst i en bunke och häll över kall mjölk, rör tills jästen har löst sig. Häll i pofiber och låt blandningen svälla i cirka tio minuter.

2
Klart

Tillsätt socker, salt, kardemumma, kesella och det mesta av mjölet. Klicka ner det mjuka smöret. Arbeta kraftigt med degkrokar eller i maskin.

3
Klart

Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektanglar, ca 25x50 cm.

4
Klart

Blanda samman smör, socker och kardemumma till fyllningen och bred ut jämnt över plattorna.
Rulla ihop från långsidan och skär i ca 2 cm tjocka bitar, lägg i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca två timmar.

5
Klart

Vispa upp ett ägg och pensla bullarna, strö pärlsocker över och grädda bullarna i en 250 grader varm ugn i 10-15 min.

Skriv Kommentar

44d94b4a44503282063a094ae5bb1276GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG