• Hem
  • Choklad
  • Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad
Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram mandelmassa
1 äggvita
0,5 dl socker
150 gram smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
3 tsk lakritspulver (Markatta)
175 gram vit choklad

Glutenfria lakritsbiskvier med vit choklad

  • 20 stycken
  • 175 grader°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Biskvier är lite av en klassiker när det kommer till glutenfria bakverk. Den här lakritsbiskvin blev galet god, om du gillar lakrits är den ett måste! Receptet räcker till 15-20 biskvier.

Om man tycker att det låter lite omständligt med flera moment går det fint att frysa in bottnarna och göra receptet i två omgångar.

 

 

Steg

1
Klart

Botten

Sätt ugnen på 175 grader.

2
Klart

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt socker och äggvita, blanda ihop till en slät smet.

3
Klart

Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av teskedar eller med lätt fuktade händer, det blir mellan 15-20 stycken beroende på hur stora du gör.

4
Klart

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. De ska få en gyllene färg.

5
Klart

Smörkräm

Vispa rumsvarmt smör, florsocker, äggula och lakritspulver till en slät kräm.

6
Klart

Sammansättning

Bred med hjälp av en matkniv smörkrämen på "bottnen" av kakorna. Det ska bli lite toppigt. Ställ in i frysen i 20 minuter.

7
Klart

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Temperera eventuellt chokladen.
Doppa smörkrämsdelen av kakan i chokladen, skaka av lite försiktigt och låt sedan kakorna stelna i kylskåp.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Ska prova detta lockande recept och undrar om man ska klicka ut smeten på ”hushållspapper” som det står eller om du menar bakplåtspapper. 🙂

Skriv Kommentar

97d23aa3658f6cae8f5564e003a163f0IIIIIIIIIIIIIIIIIIII