Glutenfria lakritsmuffins

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

100 gram margarin/smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,25 dl mjölk
4 dl ljus glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
En nypa salt
50 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 msk limesaft
2 msk lakritspulver
100 gram cream cheese

Glutenfria lakritsmuffins

  • 14 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Luftiga glutenfria vaniljmuffins med en riktigt smarrig lakritsfrosting som smälter i munnen. Dessutom är det, iallafall enligt mig, alltid lite roligare när man får spritsa lite. 

Steg

1
Klart

Smält smöret, häll i mjölken och låt blandningen svalna.

2
Klart

Vispa socker, vaniljsocker och ägg riktigt poröst. (Se till att äggen är rumstempererade om du vill få extra bra resultat.)
Tillsätt vätskan och rör om så att det blir en rinnig smet.

3
Klart

Blanda mjöl, bakpulver och en nypa salt i en separat skål, rör ner i smeten. Det gör inget om smeten blir lite klumpig!

4
Klart

Häll upp smeten i 14 muffinsformar (ställ gärna formarna i en muffinsplåt så blir de höga och fina) och lägg sedan generöst med blåbär i mitten på varje form.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

5
Klart

Frosting:
Mixa eller sikta florsockret, så att det inte har några klumpar. Vispa eller mixa sedan florsockret med smör, lakritspulver, limesaft och cream cheese tills det är en helt slät massa.
Spritsa på svala muffins.

Skriv Kommentar

1bf3d56b8c0365b8ecbebb3f7f0ee191%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%