Glutenfria limecurdgrottor

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

200 gram smör/margarin
5 dl ljus glutenfri mjölmix (Finax blå förpackning)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
1 citron
4 lime
50 gram margarin
2 msk ljus glutenfri mjölmix
2 ägg

Glutenfria limecurdgrottor

  • 1 timme
  • 20 stycken
  • 175°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Jag är helt galen i lemon curd, skulle kunna äta det med sked! Så jag letar allltid efter kakor och bakverk man kan ha det i. Den här gången blev det en variant på hallongrottor, fast med limcurd istället, nästan som små lime- och citronpajer. Jag hade en hel del lime hemma så då gjorde jag curd med det och en citron. Det blir lite mildare än med bara citron. Om du inte orkar göra egen curd finns det utmärkt att köpa färdig också.

 

Steg

1
Klart

Limecurd

Koka upp saft och rivet skal från en 4 lime med socker och margarin. Sila vätskan.

2
Klart

Blanda ut mjölmixen i saften från citronen och rör ner i vätskan.

3
Klart

Vispa samman två ägg och rör ner i blandningen, låt koka upp och tjockna till under tiden du blandar. Låt svalna.

4
Klart

Kakorna

Mixa margarin, mjölmix, socker och vaniljsocker i en hushållsmixen eller arbeta samman med fingrarna så att det går ihop till en deg.

5
Klart

Dela degen i 20 bitar, rulla till bollar, platta till och tryck ut en stor fördjupning i mitten. Lägg i muffinsformar. Skippa inte muffinsformarna, det här blir som små minipajer.

6
Klart

Klicka ut stora klickar med limecurden i varje kaka.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.

2 Kommentarer Dölj Kommentarer

Hej Ulrika! Tack för att du uppmärksammade att mängden socker försvunnit ur receptet.
1,5 dl socker ska det vara i limecurden, lycka till! /Anni

Skriv Kommentar

0b639b5c8ded775d4f145a6df6a2f3c5$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$