• Hem
  • Bröd
  • Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön
Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön

Dela på sociala nätverk:

Eller kopiera och dela adressen

Ingredienser

50 gram jäst
0,5 dl rapsolja
5 dl mjölk
1 dl pofiber
1 dl naturell yoghurt
12 dl ljus glutenfri mjölmix
1 tsk salt
vallmofrön

Glutenfria ljusa bullar med vallmofrön

  • 2 timmar 10 min
  • 6 stycken
  • 200°

Ingredienser

Instruktioner

Dela

Här är de perfekta bullarna att ha i frysen! Fina att äta som de är med ost och skinka men också bra till hamburgare, som pitabröd till tacos, perfekt att göra varma mackor med eller att fylla med en god tonfiskröra till utflykten. Fluffiga och med en god, snäll smak som barn gillar.

Steg

1
Klart

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme och tillsätt den tillsammans med rumsvarm olja. Rör tills det löser sig.
Tillsätt pofiber och låt blandningen svälla i cirka 10 min.

2
Klart

Tillsätt övriga ingredienser och vispa kraftigt. Låt jäsa i cirka 30 min.

3
Klart

Klicka ut degen i 6 stora rundlar. Blöt händerna i varmt vatten, platta ut och forma en slät yta.
Låt jäsa i cirka 30 minuter till.

4
Klart

Pensla med vatten och strö vallmofrön på..Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i cirka 25 minuter.

Skriv Kommentar

74e9887b069d9cd58f46678a4874c470BBBB